Plava boja za svaku prostoriju vašeg doma - Saveti i ideje - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Plava boja na ziduPlava boja je uvek u trendu. Ona asocira na morska prostranstva i nebesku beskonačnost i pruža nam osećaj spokoja i smirenosti, naročito u prometnim domovima sa puno dnevnih aktivnosti.Postoji mnogo načina uvođenja plave boje u životni prostor. Kontrast jarkih, dubokih nijansi plave sa mlečnim, beličastim tonovima predstavlja pravi način balansiranja ovom bojom i eliminiše mogućnost da izgleda detinjasto ili nedorečeno. Postoji zabluda da svi plavi tonovi delujuju hladno u prostoru, međutim sa pojedinim nijansama možete stvoriti takav utisak, pa morate biti obazrivi.

 

 

Plava boja i atraktivne nijanse

Držite se svetlo-plavih nijansi u prostorijama poput kuhinja i kupatila, naročito ako ne želite da vam takav prostor bude mračan. U Kruna bojama ćete pronaći Acrylic Eggshell (akrilna ljuska jajeta), univerzalnu boju za zidove, plafone, metal i drvenariju. Otporna je na mast i paru, što je čini idealnom za prostorije sklone kondenzaciji. Nijanse poput Periwinkle i Platinum mogu se lepo kombinovati sa Milk White ili Ice Cream ili, kao potpuna alternativa, sa žutim nijansama poput Golden Glow ili Yellow Light. Ukoliko niste sigurni kako ove nijnase izgledaju, možete ih videti na našoj stranici paleta boja za zidove zajedno sa primerom kako one izgledaju na zidovima.

Za sofisticiraniji i klasičniji stil kombinujte tamnije, zasićenije nijanse sa svetlo-plavim/sivim. Za spavaću ili dnevnu sobu kombinujte Sea Spirit kao naglašeni, glavni zid sa nijansama poput Classic White ili Soft Steel. Zatim možete zaokružiti čitav stil modnim detaljima i dodacima. Krem ili bela garnitura će stvoriti klasični, elegantan izgled, dok će mornarsko plava zavesa pružiti toplinu. Da istaknete plavetnilo prostora, pored belog plafona koristite i belu boju punog sjaja (Full Gloss ili Liquid Gloss) za drvenariju i lajsne. Pročitajte par naših predloga kako možete postići sofisticirani izgled vašeg enterijera.

Predivni senzualni ton Dramatic iz Kruna boje kolekcije tonova pojačava klasični stil i pruža fantastične rezultate u dnevnoj ili spavaćoj sobi. Ova neverovatno bogata nijansa plave boje savršeno ide uz tamno drvo ili mermer. Takođe, iznenađujuće lepo leži uz pink tonove, pogotovo uz duge, prljavo roze zavese ili velike jastuke, stvarajući suptilni kontrast. Ovakva kombinacija pruža istovremeno osećaj tihe drame i luksuza.

U stanu nema boljeg mesta od kuhinje za unošenje vedrine. Za pružanje pravog pečata prostoru i velike udobnosti birajte duboke bluz nijanse za kuhinjske elemente ili drvenariju. Kraljevska plava boja baca u fokus vaše pločice. Koristite Windsor Blue, Blue Mosel ili Oxford Blue koji su dostupni u Solo boji u visokom sjaju, koja se nanosi u samo jednom sloju i potpuno osvežite vaše kuhinjske viseće delove. Ona je idealna za renoviranje drvenih, metalnih ili plastičnih površina. Od kuhinja i kupatila do dnevnih i spavaćih soba, plava će raditi svoj posao u svakom prostoru. Bilo da tražite umirujuću atmosferu ili grom iz vedra neba, širok spektar plavih nijansi u Kruna bojama će ispuniti svaku vašu želju.