9 Korisnih Saveta za Spremanje doma za Proleće - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

spremanje doma za prolećeStiglo je to doba godine kada rešimo da promenimo neke ili mnoge stvari u našim životima. Neko će oslabiti, neko će uštedeti novac, a neko će razmišljati o sređivanju svog životnog prostora i izbacivanju viška stvari. Napolje sa starim i nepotrebnim! To je jedini način da napravite sebi dovoljno prostora i poboljšate kvalitet života u domu.

Bilo da to zovemo prolećno čišćenje, jednostavno raspremanje ili kako god, bitno je da nam kuća posle ovoga bude sveža i čista za prolece.Jedan od primera je da možete izvaditi sve fotografije iz pojedinačnih ramova i stavite ih u jedan veći ram,ovo je tako jednostavno a daje tako puno prostora.

 

Ispod ćete pronaći još dosta primera kako da se efikasno rešite viška stvari. Obećavamo vam da nećete biti razočarani,  naprotiv, bićete zadovoljni velikim poslom koji ste obavili,a vaš dom će odisati svežinom i urednošću. Spremanje doma za proleće je velik posao, ali pogledajte 9 saveta kako to možete lako da odradite.

Saveti za spemanje doma za proleće

1. Pocnite! Znamo da ovo zvuci kao nešto što se podrazumeva, ali svi znamo da često odlažemo, pomeramo, sutra ćemo itd. Jednostavno postavite datum i počnite.

2. Dajte sebi rok do kada želite da završite vaše spremanje doma za proleće, ovo je bitno da ne biste proveli i suviše dragocenog vremena čisteći, bacajući i slagajući.

3. Odaberite prostoriju od koje počinjete, nemoguce je srediti celu kucu za jedno prepodne, realisitčnije je da dnevno radite po jednu prostoriju.

4. Pitajte svoje ukućane šta im je veoma bitno i šta apsolutno žele da zadrže, ukljucite i njih u ovaj posao jer ce na ovaj nacin sami videti koliko nepotrebnih stvari unose i cuvaju.

5. Nemajte milosti! Vama omiljene stvari, pisma, slike itd, odložite u jednu kutiju, ali nemojte žaliti, gomile časopisa, čestitki itd. samo vam stvaraju haos, kako u domu tako i u glavi.

6. Dajte stare stvari. Kao što poslovica kaze ” smeće jednog coveka je blago drugog” tako da knjige, garderobu i druge slične stavri nekom drugom će dobro doci.

7. Kupite kutije, organizatore, mape, police…ovo će sve pomoći da vas dom izgleda uredno i da sve bude na svom mestu.

8. Odolite osećaju nesigurnosti zato što ćete nešto možda koristiti u budućnosti. Ako stavite tu stvar ispred sebe i niste sigurni da li ce vam trebati onda je odgovor ”ne”

9. Kada kupite nesto novo, a staro vec imate u kuci, uvek izbacite staro, nemojte ga ostavljati i cuvati za bog zna sta. Novo unutra, staro napolje, neka vam bude pravilo.

 

Kada ste ovo sve obavili, možete početi sa čišćenjem…kada ste i ovo obavili bićete prezadovoljni rezultatom, dom će vam se možda činiti i pomalo prazno…ali zato nagradite sebe i vas dom, i razmislite o možda krečenju jednog zida, kupovini jastučnica ili prostirki u lepim veselim bojama.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Mat boja za zidove

mat boja za zidove

Našu mat boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Krečenje je veoma ekonomičan način da osvežite i promenite vaš dom, probajte da okrečite sami, bilo da je to jedan zid, cela soba ili možda neki komad nameštaja, bićete oduševljeni rezultatom i pitaćete se zašto to ranije niste uradili.

 

Kod nas možete dobiti savete u vezi boja i proizvoda koje su za vas i vas dom najpogodije. Dozvolite da vas inspirišemo i da vam pomognemo kod odabira, boje, proizvoda ili saveta kako da to najbolje uradite sami. Posetite nas, uzmite besplane uzorke i razmislite o nijansama za vas novi dom, bez haosa i nepotrebnih stvari. Vaše spremanje doma za proleće može da počne.