5 Fascinantnih Ideja Za Krečenje Dečije Sobe - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Ove ideje možete koristiti za sve prostorije, ali u koliko želite dečijoj sobi da date unikatni izgled, to ipak zahteva malo više kreativnosti, ali i slobodu da se igrate sa različitim tonovima. Takođe krečenje dečije sobe može biti veoma kvalitetno provedeno vreme sa vašim najmlađima. Da bismo vam pomogli ovde ćemo izložiti par korisnih ideja za krečenje dečije sobe. U dečijoj sobi je uvek dobro eksperimentisati sa svežim i veselim nijansama. Ovako će dečija soba dobiti razigran i veseo izgled, ali ipak se savetuje da ne korstite previše različitih boja.

ideje-za-krečenje-decije-sobe-003

 

Pravi odabir boja za krečenje dečije sobe

Prva stvar na koju treba obratiti pažnju pri krečenju dečije  sobe su same boje. Kruna Boje vam daje par saveta za krečenje dečije sobe.Vesela dečija soba pozitivno deluje na naše najmlađe. Tople pune nijanse kao što su crvena, ljubičasta, žuta, zelena i plava su idealne nijanse za krečenje dečije sobe. Nežne pastelne nijanse takođe su savršene za dečije sobe.

Sa nekim pastelnim nijansama postićićete starinski izgled. Kombinovanje pastelnih nijansi sa nekim jarkim bojama kao što su drečavo roza ili jarko zelena postićićete izazovan i poseban izgled. Imajte na umu da pastelne nijanse najlepše dolaze do izražaja ukoliko su potpuno mat, dok jarke nijanse najviše dolaze do izražaja u sjajnim materijalima. Ukoliko želite da pogledate još nijansi boja za zidove, pogledajte našu raznovrsnu paletu.

Pored samog krečenja dečije sobe dodatnu pažnju treba obratiti i na dekorisanje. Dekoracije su ono što dodaju jedinstven šarm vašoj sobi za dete. Ukoliko nemate inspiracije šta biste mogli da dodate pogledajte naših 6 originalnih ideja za dekorisanje dečije sobe.

ideje-za-krečenje-decije-sobe-004

 

Ne preterujte sa bojama

Dečije sobe treba da izgledaju veselo i razdragano zato pri odabiru boja teško je pogrešiti nijansu, ali bitno je da odabrane nijanse u potpunosti dođu do izražaja što se neće desiti u koliko ima previše različitih tonova. Krečenje dečije sobe u jarke boje za zidove je sigurno preporučljivo, pod uslovom da soba ne izgleda kao mešavina raznih nijansi koje nisu pažljivo odabrane i uklopljene. Ovo bi moglo da deluje haotično i uznemirujuće na decu.

Kod dečijih soba smatramo da je bitno da deo za spavanje tj gde se nalazi krevet bude odvojen od dela u kome se deca igraju. U delu gde se igraju eksperimentišite sa bojama, ali u delu u kome spavaju preporučujemo nežne umirujuce nijanse. U delu gde deca uče i gde im stoji radni sto preporučujemo da ne koristite crvene, narandžaste ili ljubičaste nijanse.

Krečenje dečije sobe sa perivim bojma

Odaberite neutralne nijanse kojima ćete dodati asesoare u jarkim bojama. Na ovaj način sačuvaćete miran efekat boje. Krečenje dečije sobe sa perivim bojama. U koliko planirate da krečite dečiju sobu preporučljivo je da koristite perive boje. Perive boje za zidove su idealne za dečije sobe, postojne su i jake i uštedećete ponovno krečenje u koliko vaši najmlađi isprljaju zidove.U Kruna Bojama možete naći perive boje za dečije sobe, koje su veoma otporne.

 

ideje-za-krečenje-decije-sobe-007

  • Naša periva boja za zidove

periva boja za zidove

Našu perivu boju za zidove možete pronaći na ovom linku. Sve naše proizvode možete poručiti online.

  • Ekstremno izdržljiva boja za zidove

ekstremno izdrživa boja za zidove

Našu ekstremno izdržljivu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Piši-Briši

 

Koje dete ne želi da piše po zidovima svoje sobe? Dozvolite im da švrljaju u svojoj sobi tako što ćete jedan zid ili deo jednog zida ofarbati u boju po kojoj mogu da pišu i brišu, ove boje više nisu dostupne samo u crnom tonu već u dosta različitih nijansi. Naša Clean Extreme boja je savršena za ovaj posao. Sa ovim postižete da dete ima svoj prostor gde će da izrazi svoju kreativnu stranu dok ostali zidovi u kući ostaju čisti. Vrata, ormane i neke druge komade nameštaja takođe možete ofarbati ovom bojom.

ideje-za-krečenje-decije-sobe-008

 

Nisu samo zidovi u pitanju

Boje u dečije sobe ne unosite samo kroz krečenje zidova već ih možete unositi i kroz nameštaj u raznim bojama, na primer, u koliko ofarbate orman, sto ili stolice. U tom slučaju preporučjivo bi bilo da zidovi budu u nekom neutralnom tonu. Dozvolite deci da pomognu pri odabiru tona, osećaće se važno, a i to je soba u kojoj će oni provoditi većinu vremena, a ne vi. Neka njihova soba bude ogledalo  njihove kreativnosti, uz vašu pomoć naravno.

ideje-za-krečenje-decije-sobe-002