Braon boja - Njene popularne nijanse i kombinacije - Kruna Boje
Prethodni tekst

Braon boja na zidovima Braon boja na zidovima i nameštaju

Braon je prelep ton, naročito kao boja očiju, tena, kose, ali i kao boja u građevinarstvu. Često se zapostavlja u odnosu na neke favorizovane nijanse, potpuno neopravdano, jer daje sobi sofisticiran izgled, a često i naglašava druge boje u prostoru. Boja čokolade i kafe je sinonim luksuza, stabilnosti i jednostavnosti i zbog toga je savršen dodatak svakom domu. Najveća prednost braon je u tome što može da se stopi i komplementira u svaku kolor šemu.

 

 

 

 

Braon boja u kombinaciji sa drugim bojama

Kada je spajamo sa žutom ili zlatnom, braon boja dolazi na svoje. Suptilne Baking Day i Wheatgrass iz Crownove palete tonova su perfektne za stvaranje zdravog, rustičnog ambijenta. U kombinaciji sa toplim kremastim ili mekim žućkastim tonovima stiče se utisak seoskog, idiličnog spokoja.

Ako tražite romantičan, sofisticiran i topao izgled tu su Mocha, Chocolate Comtesse ili Tempting. Ostvarite lep kontast crvenom, akva plavom ili ugašenim pinkom i vaša dnevna soba ili tpezarije će odisati ekstravagancijom. Pročitajte pomoću kojih nijansi još možete postići sofisticirani izgled vašeg enterijera. Jako moderna kombinacija je Cocoa and Couture, koja daje veoma svež izgled i eleganciju u dnevnoj ili spavaćoj sobi. Ako vam eksperimentisanje sa braon bojom po zidovima izgleda preterano, sličan efekat možete dobiti i ubacivanjem braon kožne garniture ili kauča, prekrivača ili čupavog tepiha.

Nijanse braon boje za zidove

U poslednje vreme sve više ljudi teži ka modernom minimalizmu i to postižu upotrebom bele i njenih derivata: prljavo bele, kremastih i sivih nijansi. Tako okrečen prostor može ostaviti utisak isključivosti i hladnoće. Da biste to izbegli dovoljno je odrediti neki zid u prostoru koji će biti istaknut i naglašen varijantama braon kao što su Choc Chip, Coffee Shop, a kao svetlija varijanta idealan je Walnut. Dobijate sjajan akcenat, bez narušavanja minimalističkog duha.

Dobra kombinacija je kombinacija braon boje i plave boje. Ovaj dinamični duo je sjajan u dnevnoj sobi. Zlatne braon kao Taupe Dark ili Wildwood u kombinaciji sa Aqua Light ili Stepping Stone stvoriće zamišljenu i revitalizirajuću atmosferu. Ova kombinacija se prelepo slaže sa nameštajem od mahagonija ili hrasta. Kao dodatni detalj idealna je velika vaza sa listovim bambusa ili slamom, što će pojačati zemljani doživljaj prostorije.

Braon je naglašena i lepa, neutralna, a opet upečatljiva boja koja će pružiti dramatičnost poput crne, bez stvaranja previše mraka u sobi. Ona dopunjuje sve ostale nijanse, što je čini veoma lakom bojom za kombinovanje. Budite hrabri i probajte da je unesete u vaš dom. Bićete veoma prijatno iznenađeni.