Prethodni tekst
Naredni tekst

Najpopularnije boje za zidove među svetskim dizajnerima

Boja je često prva karakteristika uređenja prostora koja definiše dizajn. Ona daje ton ostatku prostorije, bilo da se odlučite za uređivanje prostora u zelenoj boji ili za neutralisanje zidova kremasto belom bojom. Boja deluje magično u vašoj sobi kako bi postavila pravo raspoloženje – ali odakle biste trebali početi kada odlučujete koju boju da odaberete?

Nema nikoga boljeg od dizajnera enterijera da nas informiše o svojim najnovijim i najboljim nalazima boja. Prisluškivali smo neke od naših omiljenih dekoratera kako bismo podelili sa kojim bojama najviše vole da rade, od bogato plave do kremasto bež boje.

Predstavljamo vam najpopularnije boje za zidove prema svetskim dizajnerima.

1. Platina siva boja

Soba u platina sivoj boji koja predstavlja jednu od najpopularnijih boja za zidove

„Ovo je naš ugalj u sivoj boji“, kaže dizajnerka Sarah Reed iz kompanije Arbor & Co. i možemo videti zašto. Platina siva je prelepa nijansa škriljca koja je savršena za dodavanje ćudljivog naglaska vašoj sobi, bilo da je deo zida ili visokog kamina, kao što je ovde prikazano.

Naš proizvod koji preporučujemo u ovoj boji:

 • Sjajna boja za zidove
  • nijanse: RAL 7036 i Y3350D

Kompletnu kartu sjajnih boja za zidove možete pregledati na ovom linku

Brzi savet

Uparite ovu boju sa svetlom kontrastnom nijansom, poput bele ili bež boje, da biste postigli pravi balans.

2. Puderasto roza boja

Soba u puderasto rozoj boji koja predstavlja jednu od najpopularnijih boja za zidove

Kada je radila na renoviranju frizerskog salona, Stewart je znala da je prostoru potrebno malo začina, ali nije želela nijansu koja će biti previše napadna. Predstavljamo vam puderasto roze boju, laganu prašnjavu lila koja je u isto vreme lagana, umirujuća i udarna.

„Ovo rumenilo, nežno lila, obično nije tipična boja za zidove frizerskog salona“, objašnjava Stewart. “U većini slučajave zidove galerija i frizerskih salona presvlačimo u bele tapete ali to nije bio slučaj ovoga puta, jer smo želeli da boja bude usklađena sa brendom našeg klijenta. Puderasto roza je odlična opcija ne samo za komercijalne projekte već i devojačke spavaće sobe. To je klasična i vanvremenska boja.”

Naš proizvod koji preporučujemo u ovoj boji:

 • Ekstremno izdržljiva boja za zidove
  • nijansa: “powder pink”

Kompletnu kartu ekstremno izdržljivih boja za zidove možete pregledati na ovom linku

3. Maslinasto zelena boja

Soba u maslinasto zelenoj boji koja predstavlja jednu od najpopularnijih boja za zidove

Ako želite da uđete u zelenu pomamu, ne tražite dalje od maslinasto zelene. Ova tamno maslinasta nijansa je istovremeno zemljana, smela i neutralna, a Reed voli da koristi ovu nijansu za uzemljenje svog dizajna.

Naš proizvod koji preporučujemo u ovoj boji:

 • Mat boja za zidove
  • nijansa: D5261H

Kompletnu kartu mat boja za zidove možete pregledati na ovom linku

4. Čisto bela boja

Soba u čisto beloj boji koja predstavlja jednu od najpopularnijih boja za zidove

Beli zidovi će uvek biti u stilu – i ne bojte se da ovo bude dosledno u vašem domu. Obratite pažnju na Laura Genevieve of Blanco Bungalow: Kada pronađete pravu belu boju, držite se nje. „Volim belo“, kaže ona. “Bukvalno me svakodnevno pitaju kojom belom nijansom sam okrečila unutrašnjost i spoljašnjost kuće, i razumem – previše sam se mučila sa belim nijansama. Pobednik je bila čisto bela boja za zidove koju možete pronaći i kod nas.”

„Koristila sam mat belo za zidove i polusjaj za unutrašnje obloge“, nastavlja ona. “Naša kuća bila je tako mračna i depresivna kada smo je kupili, sa ljubičastim tepihom, breskavim i žućkastim zidovima, a spoljašnjost izbledela mahovina zelene boje. Želela sam da najčistija i najsvetlija bela postigne osećaj svežeg i čistog prostora.”

Naš proizvod koji preporučujemo u ovoj boji:

 • Brilijantno bela boja za zidove

Brilijantno belu boju za zidove možete pregledati na ovom linku

5. Golublje plava boja

Soba u golublje plavoj boji koja predstavlja jednu od najpopularnijih boja za zidove

Za klasičnu nijansu koja je uvek u stilu, isprobajte golublje plavu boju. Boja predstavlja spoj elegantnog i klasičnog, što je čini savršenom za svečanu trpezariju ili otmen kutak za čitanje. “Volim što, u zavisnosti od dizajna sobe, može da deluje kao jarka ili neutralna boja. To je klasična boja koja će vas podsetiti na more”, kaže dizajnerka Michelle Gage.

Naš proizvod koji preporučujemo u ovoj boji:

 • Mat boja za zidove
  • nijansa: N5292D

Kompletnu kartu mat boja za zidove možete pregledati na ovom linku

6. Tamno zelena boja

Soba u tamno zelenoj boji koja predstavlja jednu od najpopularnijih boja za zidove

Za ovu spavaću sobu dizajnerka Iman Stewart znala je da mora da pristaje uz boju koja će stvoriti bogat efekat – a tamno zelena čini samo trik ka ostvarenju tog cilja. „Želim da uklopim ljubav prema bojama odabirom živih žižnih zidova koji dopunjuju kulturu mojih klijenata“, rekla je. “Tamno zelena je jedno od mojih omiljenih zelenih nijansi i volim je u visokom ili niskom sjaju. To joj daje prednost jer se bogat efekat može dobiti bilo da ukrašavate enterijer ili eksterijer.”

Naš proizvod koji preporučujemo u ovoj boji:

 • Mat boja za zidove
  • nijansa: F1122Y

Kompletnu kartu mat boja za zidove možete pregledati na ovom linku

7. Bež boja

Soba u bež boji koja predstavlja jednu od najpopularnijih boja za zidove

Da bi uravnotežio intenzitet prethodne pomenute nijanse, Stewart je uparila zeleno sa bež bojom. Ova boja u celoj sobi daje oku priliku da se opusti i fokusira na ostale akcente, poput maskenbalnih maski inspirisanih karnevalom i luksuznih somotovih zavesa.

Naš proizvod koji preporučujemo u ovoj boji:

 • Mat boja za zidove
  • nijansa: “palladian 1”

Kompletnu kartu mat boja za zidove možete pregledati na ovom linku