Prethodni tekst
Naredni tekst

Fasadne boje i uticaji faktora na njihov odabir - Kruna BojeFasadna boja za zidove je odličan izbor za farbanje celokupnog prostora. Reč “fasada”sa tehničke tačke gledišta predstavlja spoljašnje površine jedne zgrade. Sa druge strane, fasada je zidna površina koja je okrenuta ka ulici. Prilikom odabira premaza i nijanse fasadne boje, mora se voditi računa da na izbor utiče određen broj faktora. Najčešće se misli na estetski efekat fasadnih boja. Pod estetskim efektom misli se na uticaj odabrane  boje na izgled objekta, njenu usklađenost sa arhitekturom, usklađenost sa željom vlasnika.

Promena fasade kuće nikad nije bila odluka sa obzirom da krečite spoljni deo vaše kuće veoma je bitno obratiti pažnju na nijansu koju žeitete da naneste, jer je to prvi utisak koji ostavljate na vaše goste. Pa hajde da počnemo od početka sa faktorima koji utiču na njihov odabir.

Uticaj određenih faktora na odabir fasadne boje

Pre svega, morate biti svesni da površina na koju planirate naneti fasadne boje mora biti zaštićena od uticaja okoline koji mogu biti štetni i uništavajući. Najpoznatiji uticaj okoline je svakako vlaga. Vlaga prodire do unutrašnjosti građevine i sa sobom nosi brojne kisele ione koji su uzročnik rđanja armature.Pored toga, vlaga sa sobom nosi I razne nečistoće koje se obično talože po površini fasada. Takođe, povećana vlažnost utiče i na poveća broj mikroorganizama – alge, mahovina…

Drugi uticaj okoline predstavlja sunčeva svetlost, naročito UV I IR zračenje koji svojim delovanjem utiču na propadanje vezivnog materijala u strukturi građevine.Samim smanjivanjem tvrdoće, stvaraju se uslovi za povećanje vlage. Ovo su samo neki od faktora koji utiču na vašu fasadu, detaljnije o najčešćim oštećenima na fasadi možete pročitati u ovom tekstu.

Kako izabrati odgovarajuću boju?

Treba izabrati takve premaze I nijanseboje koji će uticati na smanjivanje vlage i sprečiti ogromno taloženje toplote na fasadnoj površini.Uticaj nijanse fasadne boje je veoma bitan za zaštitu fasade iz razloga što tamnija nijansa apsorbuje vise toplotne energije što dovodi do bržeg propadanja materijala. U našoj ponudi se nalaze više tipova fasadnih boja za svačiju potrebu, ukoliko sami niste sigurni koja vam vrsta boja treba uvek se možete posavetovati sa stručnim osobljem.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Ekstremno izdržljiva fasadna boja

Ekstremno izdržljiva fasadna boja za zidove u kantici

Našu ekstremno izdržljivu fasadnu boju možete pronaći na ovom linku.

  • Fasadne Boje

fasadna boja od proizvođača sandtex u kantici

Naše fasadne boje možete poručiti na ovom linku.