Prethodni tekst
Naredni tekst

Trikovi za uređenje stanaBez obzira na to da li ste se opredelili da u Vašem enterijeru dominira moderni duh ili retro šmek, i jednom i drugom možete dodati malo francuskog ili skandinavskog stila ukoliko upotrebite određene boje za zidove, ili pak njihove nijanse.

Kako se i jedan i drugi dekoraterski stil odnedavno posebno izdvajaju na evropskoj dizajnerskoj sveni, preporučujemo Vam da svoj prostor okrenete u jednom od ova smera i to veoma jednostavno – uz pomoć boje za zidove.

Trikovi za uređenje stana : Prefinjene, puderaste boje za zidove za francusku otmenost

Kažu da je jedna od glavnih asocijacija na Francusku otmenost i prefinjenost, čemu su dokaz i enterijeri u francuskom stilu koji teže upravo takvim ciljevima. Stoga se kao osnovna nijansa boje za zidove u takvim prostorima izdvaja puderasta, mat roze nijansa, koja gotovo naginje bež boji, i koja se relativno dobro uklapa uz sve boje nameštaja.
Ovaj ton boje za zidove zahteva, po savetu dekoratera, zavese, posteljinu ili prekrivače za krevete u istoj nijansi, kako bi se zaokružila pripadnost prostora ovom stilu.
Druga nijansa koja se u okviru ovog trenda izdvaja jeste svetao ton bež boje za zidove, popularno nazvan kapućino boja, koja je odlična za uređenje stana i kombinovanje sa nameštajem u svim bojama (i teksturi) drveta i istim takvim ramovima za slike, koji će enterijeru dodati francuski šik.

Trikovi za uređenje stana : Bela i sve nijanse plave boje za zidove skandinavskog enterijera

Skandinavski stil odavno je postao popularan i van svog matičnog područja, i to s razlogom. Kako deluje čisto i jednostavno, a opet originalno, u potpunosti je osvojio i dekoratere i sve one koji vole drugačije enterijere. Njega karakteriše izbor bele boje za zidove kao pozadine za ostale detalje, i to u nijansi čiste bele umat, ali i nešto sjajnijoj, verziji.
Bela se u okviru skandinavskog stila može kombinovati i sa tamnijom nijansom plave boje za zidove, na samo jednom zidu ili u vidu bordure na gornjoj ivici. Takođe, tamna plava se može koristiti i kao okvir vrata ili pak na unutrašnjim delovima pregradnih zidova.
Druga nijansa plave boje za zidove – hladna, svetlija, koja deluje kao pomešana sa sivom – takođe je odlika skandinavskog stila i veoma je popularna kao rešenje za kupatila. Ona, međutim, može osvežiti i dnevni boravak ili spavaću sobu, a posebno je zanimljiva u kombinaciji sa jednim belim zidom. Kako skandinavski stil uglavnom odlikuje svetliji nameštaj, to su i boje za zidove u ovom trendu mahom takve. Ako, pak, posedujete tamniju nijansu nameštaja, ne morate brinuti, jer se i on lako kombinuje sa ovim tonovima.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Brilijantno bela boja za zidove

brilijatno bela boja za zidove

Našu brilijantno belu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

  • Mat boja za zidove

mat boja za zidove

Našu mat boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Jarki akcenti u skandinavskom stilu

Zbog bleđih boja i dominacije bele, ovaj trend zahteva jarke akcente u bojama sunca, žutoj, crvenoj i narandžastoj, te se one u prostoru mogu naći i u vidu boje za zidove. Najpre, njihovo prisustvo možete birati kao borduru na gornjoj ivici ili na sred zida. Zatim, ove boje za zidove lako možete uklopiti i kao geometrijske šare na zidu koje će dodati dinamiku enterijeru. Takvi akcenti se, međutim, preporučuju isključivo u prostorijama u kojima nema fotografija i slika na zidovima, te vodite računa da ne pretrpate prostor ako želite da isti bude dekorisan u ovom trendu.