BEOGRAD
Karađorđeva 49
Tel. 00381 11 32 86 668

NOVI SAD
Ćirpanova 24
Tel. 00381 21 54 78 06

Pronađi najbližu prodavnicu

Prethodni tekst
Naredni tekst

Uvek kada brate boje za krečenje koje ćete upotrebiti prilikom uređenja vašeg enterijera, imajte na umu i komade nameštaja koje se nalaze u prostorijama, jer je izuzetno važno da kada ceo posao oko uređenja bude završen, sve bude usklađeno i sa ukusom ukomponovano.

Možemo slobodno reći da su boje za krečenje neka vrsta osnove čitavog enterijera, i upravo zbog toga ih treba birati u zavisnosti od toga šta želite da postignete i koje detalje u domu već imate.

Kombinujete različite boje za krečenje za svaki zid

Veoma popularan novi trend, koji je sve više u primeni, je da kombinacija boja bude takva da za svaki zid u prostoriji izaberete drugu boju. Ali, ovde morate biti izuzetno oprezni i paziti da ne odete u krajnost, kao i da napravite pravu kombinaciju koje neće biti kič, jer to svakako ne želite.

Stručnjaci za uređenje prostora u ovom slučaju preporučuju idealnu kombinaciju svetlo ružičaste, kao i plave koja bi išla u dve nijanse -sivkasto plava i ledeno plava. Ovakav raspored boja za krečenje se odlično uklapa sa tamnijim komadima nameštaja, čime se u samom uređenju otvara mnoštvo kombinacija.

U ovom slučaju ono što se ne preporučuje je nameštaj u boji drveta, tačnije gde je vidljiva tekstura samog drveta, jer se tada stvara osećaj prenatrpanosti prostora.

Bela boja – vanvremenska

Ovo će vam reći apsolutno svako ko se bavi uređenje enterijera. Bela boja za krečenje je izuzeto praktična zbog toga što se izuzetno uklapa sa bilo kojim nameštajem, tako da je izuzetno poželjna i praktična. Sa druge strane, treba biti oprezan jer bela boja sa sobom nosi i činjenicu da se veoma lako prlja.

Moderni trendovi sa sobom nose i sve veću upotrebu različitih nijansi bele – od tonova slonove kosti pa do popularne boje ‘bele kafe’.

Ipak, iako smo napomenuli da bela boja za krečenje sa sobom nosi mogućnost da se ‘meša’ sa bilo kojim dezenima nameštaja, preporuka je da se izbegava nameštaj u beloj boji. Ali ako je baš ovo vasa želja, obavezno dodajte neke detalje u nekoj jarkoj boji i na taj način unesite kontrast u prostoriju.

Priroda kao večita inspiracija pri odabiru boja za krečenje

Mnogi se danas sve više okreću prirodi i onim što ona nosi sa sobom. To je sve više uzelo maha i pri odabiru tonova boja kojima se osvežava i uređuje enterijer.

Pa tako, ako ste inspirisani morem, možete ga na neki način oživeti u vašem omiljenom kutku. To ćete postići kombinacijom bele (ili sive) i tamno plave boje za krečenje. Uz raspored jedna boja – jedan zid i uz detalje u boji peska koje ćete dodati u enterijer kroz neke komade nameštaja možda, dobićete baš ono što ste i želeli.

Naravno, kada govorimo o prirodi, neizostavna je zelena boja za krečenje, odnosno sve njene nijanse. Stručnjaci savetuju da je ona izuzetno opuštajuća i idealna za prostorije gde odmarate. Preporuka je da se upotrebi u dnevnoj sobi. Kombinuje se lako sa nameštajem, posebno u beloj boji, kao i boji karamele.