Vodootporni bezbojni zaštitni premaz za ciglu, kamen, beton i malter

Vodootporni bezbojni zaštitni premaz za ciglu, kamen, beton I malter,spreman za upotrebu , na bazi silikona, za nanošenje na upijajuće površine pri čemu se stvara vodootporna barijera koja štiti od štetnih efekata kiše, mraza, leda I snega. Osušen  bezbojni zaštitni premaz stvara nevidljiv film na tretiranoj površini.

 

 

 

Alat:

Dobro promešati pre upotrebe, naneti četkom za enterijer ili valjkom. Drugi nanos u roku od jednog sata nakon prvog premaza.

Prekrivna moć:

od 4 do 6m2 u zavisnosti od površine i teksture. Pre nanošenja željenu površinu očistiti i pustiti da se osuši. Ukloniti moguće plesni i gljivice sa
fungicidnim nanosom i ostaviti da se osuši pre nanosenja Sandtex Vodootpornog bezbojnog
zaštitnog premaza za ciglu.

Vreme sušenja:

4-6h

Površine:

Cigla, kamen, beton i malter

Krečenje zidova – Video saveti

Vinill matt boja za zidove,na delu!

 

Tehničke karakteristike i način primene – Klikni za više detalja

Visokokvalitetna mat emulzija na vodenoj bazi za unutrašnju upotrebu na zidovima i plafonima.

DOSTUPNOST

Paleta boja

Koristiti postojeću paletu Crown Trade.

Pakovanja

250ml, 1, 2.5, 5 i 10 litara.

KARAKTERISTIKE

Vreme sušenja

Pod normalnim uslovima 1-2 h, drugi sloj nakon 4h. Potrebna odgovarajuća ventilacija za vreme sušenja.

Završnica

Mat

Jedinjenje

Boja: Titanium Dioksid, obojeni pigmenti i aditivi.

Veza: Vinil acetat kopolimer.

Razređivač: Voda.

Pokrivna moć

Do 17m² po litri na glatkim površinama.

Debljina mokrog sloja

59 mikrometar na 17m² po litri.

Debljina suvog sloja

17 mikrometra na 17m² po litri

Zapremina suve materije

28.6% kod brilijantno bele, kod ostalih boje će varirati.

Temperatura paljenja

Nezapaljivo.

Sadržaj VOC

EU granica za mat boju za zidove je (cat.A/a): 30g/l(2010). Ovaj proizvod sadrzi max 17g/l VOC.

Ograničenja

Za unutrašnju upotrebu. Ne nanositi ukoliko temperatura padne ispod 8°C i ako je prosečna vlažnost vazduha iznad 80% tokom nanošenja ili perioda sušenja.

PRIPREMA

Nove površine

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi nanošenju materijala. Trošne, uglačane gipsane ili tvrde površine treba prvo ofarbati Crown Trade Alkali Resisting Sealer ili gde je potrebna vodena baza alternativa je Crown Trade PSB Stain Block Primer. Porozne površine treba pokriti sa Crown Trade Matt Vinyl razredjeno sa 40% čistom vodom.

Prethodno dekorisane površine

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi spajanju materijala koji se nanosi kao sto su prašina, masnoće… Ukloniti farbu u lošem stanju. Ošmirglati ostatke prethodne farbe. Ukloniti nečistoće. Organsko rastinje mora biti uklonjeno i površina tretirana sa CT Fungicidal Solution. Sve rupe i naprsline popuniti sa

Sandex Trade Ready Mixed Filler. Zakrpiti sva gola i filerom popunjena područija sa Crown Trade Alkali Resisting Sealer ili gde je potrebna vodena baza alternativa je Crown Trade PSB Stain Block Primer prema uputstvu. Preostalu boju oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom, redovno menjajući vodu. Sve sjajne i polusjajne površine istrljati mokrom krpom. Sve ostatke oprati toplom vodom. Osušiti. Ukoliko i posle čišćenja postoje fleke ili boja probija, naneti jednu ruku Crown Trade Alkali Resisting Sealer ili gde je potrebna vodena baza alternativa je CrownTrade PSB Stain Block Primer. Nastaviti sa prvom rukom Crown Trade Matt Vinyl.

PREMAZI

Potrebno je naneti jedan ili dva premaza. Pojedine nijanse će možda zahtevati dodatne slojeve za potpunu pokrivnost..

NANOŠENJE

Dobro promešati pre i tokom upotrebe. Naneti četkom ili valjkom. Za nanošenje kompresorom možda će trebati razređivanje. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje. Molimo vas da proverite tačnost nijanse pre nanošenja.

Kruna boje i Crown Trade ne odgovaraju za troškove nastale pogrešnom primenom proizvoda.

ČIŠĆENJE

Preostali materijal vratiti u kanticu. Odmah očistiti vodom.

INFORMACIJE O ODRŽAVANJU ZA CDM FILE

Pre renoviranja već dekorisanih površina, potrebno ih je oprati čistom vodom i tečnim deterdžentom radi uklanjanja prljavštine.

ZDRAVLJE I MERE BEZBEDNOSTI

Prema uputstvima i informacijama na pakovanju. Posebno obratiti pažnju na površine krečene pre 1960. jer mogu da sadrže opasne materije. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Podaci o bezbednosti za ovaj i sve ostale prozvode možete naći na našoj web adresi, besplatno. Držati na suvim mestima van domašaja dece i životinja. Pakovanje treba držati zatvoreno tokom skladištenja. Ne prosipati u vodovode, odvode ili septičke jame.

OPŠTE INFORMACIJE

Pod normalnim vremenskim uslovima ovaj proizvod će ostati upotrebljiv do 2 godine ukoliko se pravilno čuva i ne otvara. Preuzete su sve mere da se sve neophodne informacije nađu u Tehničkom listu. Kruna boje doo ne može da garantuje rezulate jer nema kontrolu pod kojim je uslovima proizvod nanet.

Pre korišćena ovog proizvoda postarajte se da imate poslednje informacije. Za pomoć ili više informacije kontaktirajte nas na telefone:

Tel: 011 328 66 68

Tel/Fax: 011 328 66 42

e-mail: office@krunaboje.rs

website: www.krunaboje.rs

website: www.bojezazidove.com

Kruna boje doo, Karađorđeva 49, 11000 Beograd.

Ove informacije su validne od oktobra 2011.