Maloprodajna terapija Crown tradea i Hankinsona - Kruna Boje

Maloprodajna terapija Crown tradea i Hankinsona

Kada je Bentall centar bio zreo za renoviranje, za posao su angažovali izdržljivi specijalistički tim, koji se ne plaši visine.

Četvorospratni tržni centar ima veliku otvorenu galeriju prekrivenu staklenim kupolastim svodom. U centru se nalazi spektakularni atrijum, velik poput fudbalskog terena. Uzvišena, vazdušasta arhitektura je zapanjujuća preko dana, a posebno je izražena noću, kada osvetljenje preuzme posebno projektovana šema rasvete. Ali, kao što Majkl Spenser, rukovodilac, zna vrlo dobro, ovo veličanstveno zdanje uopšte nije lako za renoviranje.
“Bio nam je potreban trgovac potpuno obučen za korišćenje specijalističke opreme i kao još veći izazov, da se radovi obavljaju samo noću, da renoviranje ne bi remetilo naše posetioce i kupce. Nismo bili spremni da tolerišemo vlažnu boju, miris farbe i bilo kakav pokazatelj da se izvode radovi dok je centar otvoren. I pored toga što je morala da se postavi oprema za rad na velikim visinama, isto tako je u zoru morala i da se ukloni, pre nego što se otvore vrata centra.”

Na tenderu je posao dobila ekipa Roja Hankinsona i ugovorom se obavezala da će renovirati zidove, gips, konstrukcije i spuštene plafone. Beli ACRYLIC EGGSHELL je izabran, a Majkl Spenser je objasnio: “Želeli sam slab miris farbe, kako kupci ne bi primetili šta se dešava. Bilo je bitno i da brzo suši, kako bi svako jutro sve bilo suvo na dodir. Takođe smo shvatili da je EGGSHELL veoma izdržljiv i lak za kasnije održavanje.
Sistem dekorativne rasvete je takođe diktirao finiš na zidovima i plafonu. “Osvojili smo nagrade za rešenje rasvete u tržnom centru”, kaže Мајkl,” Sa našm komplikovanim sistemom rasvete i spuštenih plafona, zidnim vodenim svetlom i 2000 оptičkih vlakana u “zvezdanom krovu”, refleksija i sjaj su imali direktan uticaj na ambijent.”

Mat Hikmen, operativni direktor Roja Hankinsona je izabrao da koristi Crown Trade Acrylic Eggshell u projektu. “Mi koristimo proizvode Crown Tradea sve vreme, jer su proizvodi pouzdani i pružaju nam odličnu uslugu u prodaji, kao i tehničku podršku i svu potrebnu pomoć.” – kazao je Mat.

“Imajući u vidu teškoće sa pristupom i ograničenost radnih sati bilo je posebno važno da smo sigurni u proizvod i da će nam pružiti pouzdanost i pravu pokrivnu moć. Morali smo biti sigurni da ćemo poništiti sve predhodne nanose sa samo dva sloja sveže bele boje i da će se posao završiti što je brže moguće. Praktično bez rastvarača Crown Trade Acrylic Eggshell je veoma slabog mirisa, brzosušeća i rešenje za svačije potrebe.”

Šest nedelja kasnije renoviranje je završeno. Oko 1190 litara Crown Trade Acrylic Eggshell je nanošeno valjkom i četkom do poslednjeg centimetra već farbanih zidova, lukova i plafona. Bentall centar se vratio u prvobitno stanje..
Majkl Spenser je veoma impresioniran kako je Hankinson tim izneo projekat i kako je njihov izbor nanosa bio pun
pogodak:
“Ekipa je uradila odličan posao i bili su izuzetno fleksibilni da izađu u susret potrebama centra, da rade noću i da se uklope u sve naše zahteve.”
“Crown Trade Acrylic Eggshell je odličan izbor – pokazalo se da veoma brzo suši i da nema ni traga neprijatnom mirisu boje. Zgrada je potpuno osvežena i nivo sjaja je savršen da pokaže najbolji efekat našeg sistema osvetljenja. Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatima.”

19.08.2013.