Krunisana slava Liverpulske luke - Kruna Boje

Krunisana slava Liverpulske luke

Crown je u potpunosti uključen u renoviranje zgrade Liverpulske luke, jedne od tri gradske ”gracije”.

Vlasnici ovog impozantnog objekta, Dauning, jedno od najvećih privatnih britanskih preduzeća za raspolaganje nekretninama, želeli su da ga obnove do svog nekadašnjeg sjaja. U toku završne faze projekta, Hils dekorativni servis je renovirao sve enterijerske komunalne oblasti petospratne Edvard – barokne zgrade, sa mnoštvo pasaža i galerija obasjanih kitnjastim centralnim atrijumom sa impresivnom kupolom.

Crown je od početka uključen u projekat, bliska saradnja sa Dauningom i Hilsom
podrazumevala je specifikaciju proizvoda:
Clean Extreme Scrubbable Matt, Matt Vinyl i Acrylic Eggshell. Crown-ovi kolor eksperti su predložili autentičnu istorijsku paletu tonova. Nakon što su boje izabrane, Liverpulska ispostava Crown-a je obezbedila sav potreban istoniran i miksovan materijal. Dauning je insistirao na bojama koje mogu posle ribanja da povrate ”sveže okrečen” izgled i da budu bez sjaja, zbog sakrivanja nesavršenosti pri gletovanju. Za plafone je izabran Matt Vinyl, a za zidne površine Clean Extreme Scrubbable Matt.

Direktor Dauninga Seli O’Brajen je rekao:
”Da bismo održali najviše standarde u komunalnim oblastima, što se tiče održavanja i čišćenja, tražili smo dekorativne premaze sa visokim stepenom otpornosti na prljavštinu, a da opet može da se riba iznova i iznova. Korišćenjem Clean Extreme Scrubbable Matt-a bićemo mirni duži vremenski period.”
To je bio veoma kompleksan projekat za upravljanje i rad, jer se radilo dok su se u zgradi još obavljali instalacioni i gipsani radovi. Zgrada je bila otvorena i potpuno okupirana tokom renoviranja i bio je potreban potpuno sofisticiran pristup, da bi zaposleni u zgradi nastavili obavljanje poslova normalno. Osim toga rok za renoviranje je bio neproduživ, jer je obnovljena zgrada igrala važnu ulogu na zatvaranju ”Liverpulske kulturne godine”.
Veličina, visina zgrade i ogromna kupola su predstavljali pravi izazov. Firma Skajlajn skafold je instalirala gigantsku skelu, zauzimajući čitav atrijum od poda do kupole. Ovo je omogućilo dekorativnom timu bezbedniji pristup centralnim delovima, a smanjilo neprijatnosti korisnicima zgrade.
Kupola je prva ukrašena i to upečatljivom kombinacijom plave, zlatne, crne i mekano bele. Dalji rad se nastavio niz atrijumske stubove i lajsne. Nakon što je skela uklonjena, a električari i gipsari završili svoje, moleri su prekrečili elegantne balkone, pasaže i kupatila na svakom od pet spratova. Poslednji zadatak je bio farbanje konstrukcije koja drži mermerno stepenište.

Hils dekorativni servis je završio ogroman projekat na vreme. Izvođač Stiv Hil je rekao:
”Moj tim je uradio sjajan posao I zgrada sada izgleda apsolutno vrhunski. Ne mogu da im se dovoljno zahvalim za kvalitet obavljenog posla, bezbroj prekovremenih sati i 100% posvećenosti koju su pokazali kad je trebalo zapeti. Takođe sam imao punu podršku Crown-a sve vreme trajanja projekta. To je bio pravi timski rad.”

Dauningov Seli O’Brajen je rekao:
“Oduševljeni smo rezultatima koje su ostvarili Stiv i njegov tim. Dekor je sad usklađen u čitavoj zgradi i stavljen je pravi akcenat na arhitektonske bravure. Sa Crownovim dekorativnim uputstvima smo osvežili celu zgradu, učinili je gostoprimljivom, a zadržali prvobitan ambijent i izgled.”

19.08.2013.