Dizajner i stručnjak u izgradnji bazena preporučije Crown woodcare sisteme - Kruna Boje

Dizajner i stručnjak u izgradnji bazena preporučije Crown woodcare sisteme

Hauard Smit, specijalista za dizajn i izgradnju bazena, vlasnik Coral Contracts Ltd iz Liverpula, svoje poverenje je dao Crown Woodcare liniji, nakon što je na njega, na poslednjem projektu jedan od novih dekorativnih sistema ostavio snažan efekat.

Radeći blisko sa lokalnim arhitektom, Hauard i njegov usavršen tim su završili gradnju velikog i luksuznog bazena za klijenta u zapadnom Lankaširu. Centralni bazen dimenzija 5m/10m je dopunjen sa đakuzijem i parnim kupatilom.
Za ovaj projekat su korišćeni samo najkvalitetniji materijali, na čiji izbor nije uticala visina budžeta. Deo u kom se nalazi bazen, sa svojim privlačnim indijskim, peščanim podom i poliranim mermernim detaljima je efektno finiširan sa asimetričnim plafonom sa stubovima i gredama od austrijskog bora.
Kada je drvenarija dostavljena prvo se tretirala fungicidom, da bi se uništilo organsko rastinje, a potom sa Crown-ovim All Purpose Wood Preserver-om, da bi se svaki deo borovine dugoročno zaštitio od insekata, vlage i truljenja.
Plafoni, grede i stubovi su bili najveći elementi izgradnje i kada su postavljeni Hauard i njegov tim su naneli tri sloja Crown-ovog sistema zaštite drveta da bi istakli tople tonove drveta i dugoročno zaštitili drvo od agresivnog uticaja velike vlažnosti.
Prva faza je bila nanošenje Crown-ove uljane lazure All Purpose Woodstain u tonu svetlog hrasta, koja je penetrirala duboko u drvo, a zatim još 2 nanosa Crown Transculent Woodstain u istom tonu, što je drvetu dalo punoću boje i suptilni sjaj.

Hauard je rekao:
“Ovi premazi su klizili predivno i stvarno sam očaran lakoćom nanošenja i konzistentnošću. Bili smo u mogućnosti da veoma brzo završimo veliku površinu drveta. Prvi i drugi sloj smo radili valjkom, a poslednji četkom, za nabolji mogući rezultat.

“Estetski efekat upotrebe Crown-ove uljane lazure u tonu svetlog hrasta je bilo pravo otkrovenje. Ranije smo koristili prozirne satenske lakove i dozvolili prirodno žutim tonovima da dominiraju. Ali sada, kada smo videli kako ovaj proizvod ističe toplinu, dubinu i lepotu drveta, pružajući sofisticiran izgled, ovaj sistem ćemo, sa zadovoljstvom predlagati svim našim klijentima.”