Dekoracija od 5 zvezdica za hotel od 5 zvezdica - Kruna Boje

Dekoracija od 5 zvezdica za hotel od 5 zvezdica

Elegantni enterijer od 5 zvezdica, hotela Radison Edvardian u Mančesteru, je veoma kompleksan, sudeći po Dinu Stradviku, glavnom inženjeru u luksuznom hotelu u centru grada. Sa 263 sobe i apartmana, 19 sala za sastanke, hodnicima i lobijima, kao i spa tretmanskim prostorijama, predstavlja neprestani zadatak ostanka u dizajnerskom vrhu.

Zadatak osveživanja elegantnog 14-ospratnog zdanja dobio je Dinov tim dekoratera i to je podrazumevalo
prekrečavanje i manje dekorativne popravke.
”Mi smo jedini hotel sa 5 zvezdica u centru grada i postavili smo sebi izuzetno visoke standarde. Naši gosti su pop zvezde, internacionalni sportisti, visoki funkcioneri koji su naviknuti na lepo sređen prostor. Ovo najčešće podrazumeva da renoviranje nosi visok procenat opterećenja.”
U pokušaju da rastegne što više period do sledećeg renoviranja, Radison Edvardian se odlučio za Clean Extreme Scrubbable Matt, nakon što je saznao njegove tehničke i estetske karakteristike od lokalnih specijalista za dekoracije – As dekora.
”Veoma smo isključivi kod premaza koje koristimo.” – kaže Din. Za početak, tražimo nešto što je u skladu sa
životnom sredinom, što znači da koristimo akrilne boje, na vodenoj bazi, sa minimalnim procentom isparenja, koliko je to moguće. A Clean Extreme Scrubbable Matt je baš takav, jednostavno se uklapa u sve što smo tražili.”

Postoje jasne finansijske prednosti korišćenja boja na vodenoj bazi u hotelima, posebno onim sa popunjenim kapacitetima:
”Dugotrajni neprijatni mirisi i sporo sušenje boje direktno utiče na poslovnost, jer su sobe duže vremena van upotrebe. Otkrili smo da Clean Extreme Scrubbable Matt veoma brzo suši i praktično je bez mirisa, tako da prostorije vraćamo u upotrebu veoma brzo posle krečenja.

Din kaže da je estetika, takođe, podjednako bitna:
”Zainteresovani smo za ravnu mat boju, jer nam vizuelno pruža veoma kredast, savremeni finiš, a bitno je da može da trpi ovako ekstremne uslove, kao što su u našem hotelu. Iz iskustva znamo da zidove moramo da zaštitimo premazom čvrste i izdržljive završnice, koja može da izađe na kraj sa velikim brojem udaraca.”
”To je od velike važnosti u hodnicima, gde prođe veliki broj teških torbi i kofera, pa sobarice sa kolicima često zakače zidove, što oštećuje farbu. Do pojave Crown-ovog proizvoda nije bilo materijala na vodenoj bazi, sa takvim fizičkim karakteristikama, a da nema nikakav sjaj, što je nama jako bitno. Na kraju, a isto toliko važno je to što je maksimalno periv.”- dodaje Din.
”Ne želim da šaljem ekipe sa kompresorima i da sve štitimo najlonima svaki put kad neko nešto slučajno prospe, zakači zid ili ostavi tragove prljavih prstiju. Želim da spremačice mogu da operu zid, bez problema, a da ne ostave nikakve tragove.”
”Uspešno smo postavili novu boju u naše spa – tretman prostorije, gde je mogućnost fleka i tragova prstiju veoma velika, s obzirom na to da se u njima dosta koriste eterična ulja, ovlaživači i razna druga sredstva za ulepšavanje. Utvrdili smo da se čak i ove najmasnije fleke brišu veoma lako i ne ostavljaju nikakve tragove.

Clean Extreme Scrubbable Matt emulzija se sad koristi u čitavom Radison Edvardian u Mančesteru. Hotelski menadžment je prezadovoljan produženim periodom ciklusa svakog sledećeg renoviranja i što su sobe spremne za goste u najkraćem mogućem roku nakon krečenja.

19.08.2013.