Sjajna boja za drvo – samo jedan sloj

Jednoslojna, sjajna boja za drvo i metal, na uljanoj bazi, odlične prekrivne moći i visokog sjaja. Namenjena za nanošenje u enterijeru i eksterijeru. Jednostavna je za nanošenje i održavanje, periva je i veoma otporna na habanje i fizička oštećenja. Velika prednost je u brzini obavljenog posla, jer se Solo sjajna boja za drvo i metal nanosi samo u jednom sloju.

Alat:

Četka

Prekrivna moć:

750 ml pokriva 9m².

Vreme sušenja:

Suvo na dodir posle 3-4h. Totalno sušenje 16h.

Radna temperatura:

Minimum 10°C.

Pakovanja:

0.75l.

Pogledajte naše video savete – kako prefarbati stari nameštaj

Tehničke karakteristike i način primene – Klikni za više detalja

Uradite u jednom sloju sa Crown Solo® gloss-om za drvo i metal. Jedan sloj zagarantovan.

DOSTUPNOST

Paleta boja

21 ton i brilijantno bela.

Pakovanja

750ml i određeni tonovi u pakovanju od 2.5 litra.

KARAKTERISTIKE

Vreme sušenja

Pod normalnim uslovima suvo na dodir za 4h, drugi
sloj nakon 16h. Potrebna odgovarajuća ventilacija za vreme sušenja.

Završnica

Visoki sjaj

Jedinjenje

Boja: Titanium Dioksid i neorganski ekstenderi.

Veza: Alkidne smole.

Razređivač: Uljani razređivač.

Pokrivna moć

Do 12m² po litri zavisno od teksture površine.

Debljina mokrog sloja

100 mikrometara na 12m² po litri.

Debljina suvog sloja

53 mikrometra na 12m² po litri.

Zapremina suve materije

43% kod bele boje, kod ostalih boja će varirati.

Temperatura paljenja

40°C (zatvoren poklopac).

Sadržaj VOC

EU granica za ovaj proizvod je (cat.A/a): 400g/l (2007)/300g/l (2010). Ovaj proizvod sadrzi max 299g/l VOC.

Ograničenja

Ne nanositi ukoliko temperatura padne ispod 10°C i prosečna vlažnost vazduha je iznad 80% tokom nanošenja ili perioda sušenja.

PRIPREMA

Nove površine

Drvo

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene od svega što može da naudi nanošenju materijala. Istrljati odgovarujućim brusnim papirom 1-3mm. Ukloniti prašinu. Sve rupe i naprsline popuniti sa odgovarajućim filerom. Istrljati odgovarujućim brusnim papirom. Ukloniti prašinu. Pre bojenja vlagane sme prelaziti 18%. Sva gola područija premazati odgovarajućim premazom za drvo.

Obojeni metali

Ukloniti svu rđu i nečistoće. Ukloniti ostatke. Pripremiti sve gole površine odgovarajućiom podlogom za metal.

Prethodno dekorisane površine

Drvo

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi nanošenju materijala. Ukloniti sve nečistoće i loše boje. Pre bojenjav laga ne sme prelaziti 18%. Ukloniti sive i oštećene površine brusnim papirom 1-3mm. Ukloniti prašinu. Organsko rastinje mora biti uklonjeno i povšina tretirana sa CT Fungicidal Solution. Ukloniti sav oštećen git, očistiti i zagitovati opetkako bi se formirala čvrsta masa. Sve rupe i naprsline popuniti odgovarajućim filerom. Istrljati brusnim papirom. Ukloniti prašinu. Sva gola područija premazati odgovarajućim premazom za drvo.

Metali

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudinanošenju materijala. Ukloniti sve nečistoće i oštećene boje. Ukloniti prašinu i rđu. Pripremiti sve gole površine odgovarajućim metalnim premazom.

Drvo i metal

Zaostalu boju oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom, redovnomenjajući vodu. Sve ostatke oprati čistom vodom. Osušiti.

PREMAZI

Naneti sloj Crown Solo® One Coat Gloss. Ukoliko se očekuje velika promena boje u odnosu na osnovnu boju, tj. ako treba mazati svetlu preko tamne boje, možda će biti potrebno prećijoš jednim slojem.

NANOŠENJE

Dobro promešati pre upotrebe. Naneti četkom ili jos bolje finom i mekom četkom dugačkog vlakna. Drvo treba mazati u pravcugodova.

ČIŠĆENJE

Ostatak laka vratiti u kanticu.Nakon upotrebe odmah oprati.

ZDRAVLJE I MERE BEZBEDNOSTI

Prema uputstvima i informacijama na pakovanju. Posebno obratiti pažnju na površine krečene pre 1960. jer mogu da sadrže opasne materije. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Podaci o bezbednosti za ovaj i sve ostale prozvode možete naći na našoj web adresi, besplatno. Držati na suvim mestima van domašaja dece i životinja. Pakovanje treba držati zatvoreno tokom skladištenja. Ne prosipati u vodovode, odvode ili septičke jame.

OPŠTE INFORMACIJE

Pod normalnim vremenskim uslovima ovaj proizvod će ostati upotrebljiv do 2 godine ukoliko se pravilno čuva i ne otvara. Preuzete su sve mere da se sve neophodne informacije nađu u Tehničkom listu. Kruna boje doo ne može da garantuje rezulate jer nema kontrolu pod kojim je uslovima proizvod nanet.

Pre korišćena ovog proizvoda postarajte se da imate poslednje informacije. Za pomoć ili više informacije kontaktirajte nas na telefone:

Tel: 011 328 66 68

Tel/Fax: 011 328 66 42

e-mail: office@krunaboje.rs

website: www.krunaboje.rs

website: www.bojezazidove.com

Kruna boje doo, Karađorđeva 49, 11000 Beograd.

Ove informacije su validne od oktobra 2011.