• BEOGRAD
  • Karađorđeva 49
  • Tel. 00381 11 32 86 668
  • NOVI SAD
  • Ćirpanova 24
  • Tel. 00381 21 54 78 06

Proizvodi

Kruna Boje 3d Design Studio

Sjajna boja za drvo

Završna, uljana boja za drvo i metal, kvalitetne dekorativne zaštite i visokih performansi. Za unutrašnju i spoljnu upotrebu, sa veoma visokim sjajem. Odlična pokrivna moć, neprozirnost i dugotrajnost boje, bez gubljenja pigmenta. Sjajna boja za drvo i metal se tonira u preko 2000 tonova. Nanosi se u 1-2 sloja.

Kalkulator boja u 2 premaza:

Dostupne nijanse Naruči ton kartu

Alat:

Valjak, četka.

Prekrivna moć:

1l pokriva 15m².

Vreme sušenja:

Suvo na dodir od 4 do 6h, drugi premaz posle 16h.

Radna temperatura:

Minimum 8°C.

Pakovanja:

1l, 2.5l.

 

Tehničke karakteristike i način primene - FULL GLOSS

Visokopostojan lak na bazi razređivača, koji je pogodan za prethodno pripremljenu unutrašnju i spoljašnju drvenariju i bravariju. Visokosjajan, neproziran i postojanost boje.

 

DOSTUPNOST

Paleta boja

PakovanjaKoristiti postojecu Crown Trade paletu.

1, 2.5 i 5 litara

 

KARAKTERISTIKE

Vreme sušenja

 Pod odgovarajućim uslovima 6h, drugi sloj nakon 6-24h. Osigurajte potpuno sušenje predhodnog sloja pre nego što se nanese sledeći. Karakteristika nove tehnologije koja se koristi u ovom proizvodu je da se belina pojačava kako se boja suši.

 

Završnica

Sjaj.

 

Jedinjenje

Pigmenti: Titanium Dioksid, obojeni pigmenti.
Veza: Alkid/Uretan alkid.
Razređivač: Uljani razređivač.

 

Prekrivna moć

Do 12-15m² po litri zavisno od teksture površine.

 

Debljina mokrog sloja

Debljina suvog sloja

Zapremina suve materije

Temperatura paljenja

67 mikrometara na 15m² po litri.

40 mikrometra na 15m² po litri.

57% kod brilijant bele, kod ostalih boja će varirati.

40°C (zatvoren poklopac)

 

Sadržaj VOC

EU granica za ovaj proizvod je (cat.A/a): 300g/l (2010)
Ovaj proizvod sadrzi max 299g/l VOC.

 

Ograničenja

Ne nanositi ukoliko temperatura padne ispod 8°C i ako je prosečna vlažnost vazduha je iznad 80% tokom nanošenja ili perioda sušenja.

 

PRIPREMA

Nove površine

 

 

 

 

 

 

 Drvo
Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene od svega što može da naudi nanošenju materijala. Istrljati odgovarujućim brusnim papirom 1-3mm. Ukloniti prašinu. Sve rupe i naprsline popuniti sa Sandex Trade Ready Mixed Filler. Istrljati odgovarujućim brusnim papirom. Ukloniti prašinu. Pre bojenja vlaga ne sme prelaziti 18%. Pripremiti sa jednim premazom Crown Trade Wood Primer ili Crown Trade Universal Metal Primer. Premazati sloj Crown Trade Full Undercoat.

Svi metali uključujući i pocinkovane
Sve površine moraju da budu čiste i oslobođene od svega što može da naudi nanošenju materijala. Oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom da bi odstranili sve masnoće, redovno menjajući vodu. Isprati čistom vodom. Osušiti. Pocinkovane površine treba prethodno tretirati sa Crown Trade Passivating Wash. Kada površine pocrne, tada su spremne i pripremljene.

 

Dodatna priprama površina

 

 

 

 

Neobojeni metali 
Svetlo obojene (nepolirane) površine- ne uključujuci pocinkovane površine. Temeljno oprati čistom vodom. Osušiti. Premazati, uključujući pocinkovane površine, jednim slojem Crown Trade Universal Metal Primer. Premazati sloj Crown Trade Full Undercoat.

Obojeni metali
Ukloniti rđu. Premazati jednim Crown Trade Universal Metal Primer. Premazati sloj Crown Trade Full Undercoat.

 
 

Prethodno dekorisane površine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drvo
Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi nanošenju materijala. Ukloniti sve nečistoće i loše boje. Pre bojenja vlaga ne sme prelaziti 18%. Ukloniti sive i oštećene površine brusnim papirom 1-3mm. Ukloniti prašinu. Organsko rastinje mora biti uklonjeno i povsina tretirana sa CT Fungicidal Solution. Ukloniti sav oštećen git, očistiti i zagitovati opet kako bi se formirala čvrsta masa. Sve rupe i naprsline popuniti sa Sandex Trade Ready Mixed Filler ili odgovarajućim filerom za drvo.Istrljati brusnim papirom. Ukloniti prašinu.

Metali 
Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudinanošenju materijala. Ukloniti sve nečistoće i loše boje. Ukloniti prašinu i rđu. Pripremiti obojeni metal sa jednim premazom Crown Trade Universal Metal Primer. Neobojeni metal, uključujući pocinkovane metale, jednim slojem Crown Trade Universal Metal Primer.

Drvo i metal 
Zaostalu boju oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom, redovno menjajući vodu. Sve sjajne površine zguliti. Sve ostatke oprati čistom vodom. Osušiti. Premazati slojem Crown Trade Full Undercoat.

 
 

PREMAZI

Potrebno je naneti jedan ili dva premaza. Održavajte rubove mokrim.

 
 

NANOŠENJE

 

 

Dobro promešati pre i tokom upotrebe. Naneti četkom ili valjkom sa dlakom jednake dužine, a najbolji rezultati su sa finom i mekom četkom dugačkog vlakna. Drvo treba mazati u pravcugodova. Molimo vas da proverite tačnost nijanse pre nanošenja. Kruna boje i Crown Trade ne odgovaraju za troškove nastale pogrešnom primenom proizvoda.

Napomena:
Naši proizvodi su formulisani da pružaju najviši kvalitet, ali nedavne izmene napravljene da zadovolje nove EU zakone mogu dovesti do toga da bela i pojedine svetle nijanse vremenom požute usled nedostatka dnevne svetlosti.

 

ČIŠĆENJE

Ostatak laka vratiti u kanticu.Nakon upotrebe odmah očistiti adekvatnim razređivačem.

 

INFORMACIJE O ODRŽAVANJU ZA CDM FILE

Pre renoviranja već dekorisanih površina, potrebno ih je oprati čistom vodom i tečnim deterdžentom radi uklanjanja prljavštine.

 

ZDRAVLJE I MERE BEZBEDNOSTI

Prema uputstvima i informacijama na pakovanju. Posebno obratiti pažnju na površine krečene pre 1960. jer mogu da sadrže opasne materije. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Podaci o bezbednosti za ovaj i sve ostale prozvode možete naći na našoj web adresi, besplatno. Držati na suvim mestima van domašaja dece i životinja. Pakovanje treba držati zatvoreno tokom skladištenja. Ne prosipati u vodovode, odvode ili septičke jame.

 

OPŠTE INFORMACIJE

Pod normalnim vremenskim uslovima ovaj proizvod će ostati upotrebljiv do 2 godine ukoliko se pravilno čuva i ne otvara. Preuzete su sve mere da se sve neophone informacije nađu na Tehničkom listu. Kruna boje doo ne može da garantuje rezulate jer nema kontrolu pod kojim je uslovima proizvod nanet.

 
           

Pre korišćena ovog proizvoda postarajte se da imate poslednje informacije. Za pomoć ili više informacije kontaktirajte nas na telefone:

Tel: 011 328 66 68

Tel/Fax: 011 328 66 42

e-mail: office@krunaboje.rs

website: www.krunaboje.rs

website: www.bojezazidove.com

Kruna boje doo, Karađorđeva 49, 11000 Beograd.

 

Ove informacije su validne od decembra 2012.

Dostupne nijanse ×

Ovo je samo deo ponude nijansi i ograničena je zbog funkcionisanja online kupovine. U salonima Kruna boje je ponuda neuporedivo veća i većina proizvoda se može tonirati u preko 2000 nijansi. The 50s sketchbook collection

The art deco collection

The arts & crafts collection

The victorian eclectic collection

The gothic revival collection

The regency collection

The neo-classical collection

The palladian collection

Neutrals

Blues & Aquas

Reds & Pinks

Greens & Limes

Yellows & Oranges

Purples & Indigos

Bela nijansa

Naručite brošuru ×

Ovde možete naručiti ton karte. Crown Trade Historic Colorurs ton karta je kolekcija od 120 nijansi, pažljivo  odabranih iz bogate britanske tradicije arhitekture i dizajna.  Tonovi prate liniju građevinskih stilova od kasnog XVI do polovine XX veka. 

Ton karta je besplatna i biće vam poslata kurirskom  službom  o vašem trošku.

Crown Trade Colour Schemes & Inspiration brošura sadrži 150  najpopularnijih nijansi koje su dostupne u širokom spektru  profesionalnih finiša najvišeg kvaliteta. 

Ton karta je besplatna i biće vam poslata  kurirskom službom  o vašem trošku.